Cailap – Tuotesarja tuotantohävikistä

Asusteita valmistuttava suomalainen Cailap lähti ensimmäisten joukossa hyödyntämään rescue-materiaalia uudessa tuotesarjassaan.

Cailapille suunniteltiin Sideflow Oy:n toimesta tuotteet sekä tuotanto Eurooppaan. Materiaali hankittiin valmistajan tuotannossa syntyneestä tekstiilihävikistä. Resurssi, joka oli päätymässä jätteeksi, sai uuden elämän hiusasusteena.

Named Clothing – Rescue-materiaaleja vaatebrändille

Välitämme hävikkimateriaaleja Named Clothingille, joka suunnittelee tyylikkäitä, skandinaavisia kaavamallistoja.

Named kannustaa kuluttajia kokeilemaan vaatteiden ompelua matalalla kynnyksellä ja rescue-materiaaleilla.

Varusteleka – Villakankaan välitys uusien tuotteiden materiaaleiksi

Välitimme Rescue-materiaaleja Varustelekan Jämä -brändin käyttöön josta he valmistivat mm. Jämä-kellohametta ja Jämä-luhkaa. Materiaalit olivat mm. villasekoitekankaita työvaatevalmistuksen sivuvirroista.

“Mahtavaa palvelua, kiitos! Paketit oli jo tänään aamulla oven takana! Supermahtavaa!”

Hookoohoo – Materiaalinvälitys ja tuotekehitys turvavyötuotteisiin

Välitimme hävikkimateriaalia Hookoohoon reppuihin.

Autoimme tuotteen muodon sekä työtapojen löytämisessä tuotekehitysvaiheessa ja varmistimme materiaalin, mallin ja käyttötarkoituksen yhteensopivuuden.

The Maker Bazaar – Mekkoja rescue-puuvillasta

Välitimme Rescue-puuvillaa The Maker Bazaarille.

Kannustamme kaikkia yrityksiä hankkimaan materiaalinsa ensisijaisesti hävikkimuodossa, sillä ekologisinta on käyttää ne resurssit mitä on jo olemassa ja hyödyntää ne sellaisenaan.

Kui Design – Tuotesuunnittelu ylijäämän ehdoilla vähensi hukkaa

Ehdotimme tuotesuunnittelun lähtökohdaksi leikkuusta syntyvän ylijäämämateriaalin hyödyntämistä ja mallin kaavoitusta ylijäämäpalojen ehdoilla. Leikkuusta syntyi ylijäämää, joka hyödynnettiin 4:ään  lisätuotteseen, joista 2 oli täysin uutta tuotetta.

Tuotantokustannuksissa säästettiin 20%

Materiaalikustannuksissa säästettiin 25%

Lindström – Käsipyyhkeet kiertoon käytännöllisinä liikelahjoina

Suunnittelimme Euroopan suurimmalle tekstiilipalveluyritykselle Lindströmille heidän poistotekstiilisivuvirrasta käytännöllisen liikelahjan.

Suunnittelun lähtökohtana Lindströmin suunnalta oli tarve helposta giveaway-tuotteesta. Meille oli heti selvää että käyttäisimme jo olemassa olevia materiaaleja suunnittelun lähtökohtana. Kävimme tutustumassa tuotannossa jonka jälkee ideat syntyivät helposti. Haluamme tuottaa asioita vain tarpeeseen ja tehdä niistä mahdollisimman kauniita. Tuotteesta tuli pestävä ja kestävä ja joka talouteen tarpeellinen, ja mikä parasta, se tukee yrityksen tarinaa kiertotalouspalveluna mitä parhaiten.

Bar4 – Kasvomaskit Rescue-puuvillasta

Rescue textile® -materiaalistamme valmistettiin kasvomaskeja yhdelle Turun trendikäimmistä cocktailbaareista. Vastuullista on tuottaa tuotteet lähellä. Koko tuotantoketju Rescue-materiaalin hankinnasta kasvomaskien painoon ja valmistukseen tapahtui yhteistyökumppaneidemme avulla paikallisesti Turussa.

Flowpark – Sivuvirtastrategia käytöstä poistuville käsineille

Seikkailupuisto Flowparkissa huomattiin suuren osan ehjistä kiipeilyhanskoista päätyvän roskiin. Kun omat kokeilut hyödyntää hanskoja eivät tuottaneet toivottua tulosta, Flowpark kääntyi puoleemme. Vaikka poistotekstiili ei ole liiketoimintamme ydintä, otimme projektin ilolla vastaan, sillä uskoimme materiaalin hyödynnettävyyteen.

Toteutimme hanskoille pilottikeräyksen kauden 2021 aikana, jolloin kartoitimme tuotteen määrän, laadun ja hyödynnyskohteet. Hyödyntäjä hanskoille löytyi Naantalilaisesta autokorjaamosta.

Heica – Heinätyynyjä hevosille hävikkimateriaaleista

Välittämämme turvavyöt sekä tekniset ulkoilukankaat yhdistyivät asiakkaamme tuotteissa.

Olemme auttaneet asiakastamme tuotekehitystyössä kestävien ja ekologisten materiaalien etsinnän osalta.

Hølmø – Poistotekstiilituotteen tuotekehitys ja materiaalitoimeksianto

Saimme Hølmø -tuotemerkin tuottaman leikkuuylijäämän käyttöömme, ja välitimme sitä eteenpäin hyödyntävälle taholle.

Mustan t-paidan tuotannon ylijäämämateriaali käytettiin trikoolippiksen vuorin materiaalina.

Omnia - Oppilaskäyttöön ekologisia rescue-materiaaleja

Välitimme Rescue textile® -villasekoitemateriaaleja Omnialle oppilaiden harjoitusmateriaaleiksi.

Välitämme hävikin.

Välitämme tuotantojen hävikkimateriaalit hyötykäyttöön. Tutustu materiaalikauppaamme, tai ilmoita meille sivuvirtamateriaalista, joka kuuluu pelastettavaksi.

15–30 %tekstiilimateriaalista päätyy hävikkiin jo tuotantovaiheessa.