Palvelut

Sideflow on erikoistunut ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä puhtaasti tekstiilituotantojen hävikin vähentämiseen ja välitykseen.  Teemme kiertotalouspalveluista ja vastuullisesta materiaalihankinnasta helppoa ja helposti saavutettavaa.

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua hävikin ympärille. Toimintamme lähtökohtana on aina resurssitehokkuus ja hukan minimoiminen. Hävikiltä on kuitenkin vaikea välttyä täysin. Siksi pelastamme sen hyödynnettäväksi toiseen tuotantoon. Tämä on  Rescue textile® – käyttämätön yritysten hävikkimateriaali, jota välitämme materiaalikaupassamme.

1. Tekstiilihävikin kartoitus

Kartoitamme tuotannossa syntyvän hävikkisi silppua myöten ja laadimme ehdotuksen hävikkimateriaalin hyödyntämiselle

 

2. Suunnittelupalvelu

Autamme yrityksiä resurssi- tehokkaassa tekstiilituotannossa, ja suunnittelemme uusia tuotteita ylimääräisen materiaalin ehdoilla.

Vuosien tuote- ja tuotannonsuunnittelukokemuksen pohjalta olemme luoneet toimintamallin, jolla tehostamme materiaalin käyttöä asiakkaidemme tuotannoissa.

3. Hävikin välityspalvelu

Rescue textile® on tekstiilituotantojen hävikkimateriaali, jota välitämme tekstiilituotteita valmistaville / valmistuttaville yrityksille. Haluamme varmistaa, ettei yksikään hyödyntämätön kangasrulla päädy jätteeseen. Siksi teemme sivuvirrat näkyviksi ja tuomme hävikin helposti saataville.

Näin helposti luovut hävikistäsi:

  1. Tee hävikki-ilmoitus ja lähetä meille materiaalinäyte
    (osoitteen saat hävikki-ilmoituksen vahvistuksen yhteydessä).
  2. Sovitaan provisio, jonka jälkeen materiaalisi julkaistaan kaupassamme, ja etsimme erikoisemmallekin tuotteelle aktiivisesti hyödyntäjiä verkostostamme.
  3. Kun materiaali on myyty, koordinoimme materiaalin kuljetuksen tuotannostanne ja maksamme materiaalista sovitun provision.

 

15–30 %tekstiilimateriaalista päätyy hävikkiin jo tuotantovaiheessa.

Kohti nollahukkaa pala kerrallaan

Missiomme on vähentää tekstiilituotantojen hävikkiä ja edistää kiertotaloutta. Kokeilemme mielellämme uusia tapoja toimia ja yhteistyömalleja. Ole rohkeasti yhteydessä, ja katsotaan mitä keksimme yhdessä ekologisemman tekstiiliteollisuuden edistämiseksi!

Asiakascase: Kestävämmät kasvomaskit syntyivät Sideflown rescue-materiaalista

Koronapandemian aikana resurssitehokkuusajattelu oli kipeästi tarpeen, kun kasvomaskien käyttö oli huipussaan. Välitimme Turkulaisen Bar4:n maskeihin laadukasta rescue-puuvillaa.

Kuinka voimme auttaa?