Palvelut

Sideflow on erikoistunut ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä puhtaasti tekstiilituotantojen hävikin vähentämiseen ja välitykseen. 

Kartoitamme tuotannon sivuvirrat ja tarjoamme uusia ratkaisuja materiaalien käyttöön joko yrityksen sisällä, tai välittämällä niitä edelleen hyötykäyttöön.

Rescue-materiaali on puhdasta yritysten ylijäämämateriaalia jonka välitämme tuotannosta toiseen. Lopputuotteessa sivuvirtamateriaalin alkuperä näkyy Rescue fabric -merkkinä. 

Tuote- ja tuotannonsuunnittelun lähtökohtana on aina optimoida materiaalinkäyttö ja minimoida hävikki.

1. Tekstiilihävikin kartoitus

Kartoitamme yrityksen tuotannossa syntyvän hävikin laadun ja määrän

 

2. Suunnittelupalvelu

Autamme yrityksiä resurssi- tehokkaassa tekstiilituotannossa, ja suunnittelemme uusia tuotteita ylijäämämateriaalin ehdoilla. Vuosien tuote- ja tuotannonsuunnittelukokemuksen pohjalta olemme luoneet toimintamallin jolla tehostamme materiaalin käyttöä asiakkaidemme tuotannoissa.

3. Rescue-materiaalien välitys

Välitämme laadukkaita ja puhtaita tuotannon sivuvirtamateriaaleja tekstiilituotteita valmistaville / valmistuttaville yrityksille.
Maailmassa on valtavat määrät käyttökelpoista, käyttämätöntä materiaalia. Teemme sivuvirrat näkyviksi ja tuomme sen potentiaalisen hyödyntäjän (toisen tuotannon) saataville.

15–30 %tekstiilimateriaalista päätyy hävikkiin jo tuotantovaiheessa.

Kohti nollahukkaa pala kerrallaan

Missiomme on vähentää tekstiilituotantojen hävikkiä, ja edistää kiertotaloutta. Kokeilemme mielellämme uusia tapoja toimia ja yhteistyömalleja. Ole rohkeasti yhteydessä, ja katsotaan mitä keksimme yhdessä ekologisemman tekstiiliteollisuuden edistämiseksi!

Asiakascase: Kestävämmät kasvomaskit syntyivät Sideflown rescue-materiaalista

Resurssitehokkuusajattelu on kipeästi tarpeen, nyt kun kasvomaskien käyttö on huipussaan. Välitimme Turkulaisen Bar4:n maskeihin laadukasta rescue-puuvillaa.

Kuinka voimme auttaa?