Palvelut

Sideflow on erikoistunut ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä puhtaasti tekstiilituotantojen hävikin vähentämiseen ja välitykseen. Teemme kiertotalouspalveluista ja vastuullisesta materiaalihankinnasta helppoa ja helposti saavutettavaa.

Meiltä saat kokonaisvaltaista palvelua hävikin ympärille. Toimintamme lähtökohtana on aina resurssitehokkuus ja hukan minimoiminen. Koska tuotantohävikistä on vaikea välttyä täysin, välitämme kaupassamme ylimääräisen materiaalin. Tälle materiaalille olemme antaneet nimen Rescue textile®, sillä se on pelastettua tuotannon tekstiiliä, joka etsii uutta hyödyntäjää.

1. Tekstiilihävikin kartoitus

Meille on tärkeää tutustua hävikkiin ja yritykseen mahdollisimman hyvin, jotta voimme löytää sopivimmat ratkaisut hävikin vähentämiseen ja hyödyntämiseen. Teemme yhteistyötä luottamuksellisesti ja asiaan erikoistuneella ammattitaidolla avoimessa ilmapiirissä.

Kartoitamme tuotannossa syntyvän hävikin silppua myöten ja laadimme ehdotuksen hävikkimateriaalin hyödyntämiselle joko yrityksen omassa tuotannossa tai välityspalvelumme kautta.

2. Tuote- ja tuotantosuunnittelu

Autamme yrityksiä resurssitehokkaassa tekstiilituotannossa. Suunnittelemme uusia tuotteita ja uniikkeja ratkaisuja ylimääräisen materiaalin ehdoilla.

Vuosien tuote- ja tuotannonsuunnittelukokemuksen pohjalta olemme luoneet toimintamallin, jolla tehostamme materiaalin käyttöä asiakkaidemme tuotannoissa.

“80 %:iin tuotteen ekologisuudesta voidaan vaikuttaa tuotteen suunnitteluvaiheessa”

Timo Rissanen, kestävän suunnittelun professori

3. Hävikin välityspalvelu

Rescue textile® on tekstiilituotantojen hävikkimateriaali, jota välitämme tekstiilituotteita valmistaville / valmistuttaville yrityksille. Haluamme varmistaa, ettei yksikään hyödyntämätön kangasrulla päädy jätteeseen. Siksi teemme sivuvirrat näkyviksi ja tuomme hävikin helposti saataville.

Näin helposti luovut hävikistäsi:

  1. Tee hävikki-ilmoitus ja lähetä meille materiaalinäyte
    (osoitteen saat hävikki-ilmoituksen vahvistuksen yhteydessä).
  2. Sovitaan provisio, jonka jälkeen materiaalisi julkaistaan kaupassamme, ja etsimme erikoisemmallekin tuotteelle aktiivisesti hyödyntäjiä verkostostamme.
  3. Kun materiaali on myyty, koordinoimme materiaalin kuljetuksen tuotannostanne ja maksamme materiaalista sovitun provision.

 

15–30 %tekstiilimateriaalista päätyy hävikkiin jo tuotantovaiheessa.

Kohti nollahukkaa pala kerrallaan

Missiomme on vähentää tekstiilituotantojen hävikkiä ja edistää kiertotaloutta. Kokeilemme mielellämme uusia tapoja toimia ja yhteistyömalleja. Ole rohkeasti yhteydessä, ja katsotaan mitä keksimme yhdessä ekologisemman tekstiiliteollisuuden edistämiseksi!

Asiakascase: Kestävämmät kasvomaskit syntyivät Sideflown rescue-materiaalista

Koronapandemian aikana resurssitehokkuusajattelu oli kipeästi tarpeen, kun kasvomaskien käyttö oli huipussaan. Välitimme Turkulaisen Bar4:n maskeihin laadukasta rescue-puuvillaa.

Kuinka voimme auttaa?