Palvelut

Yhdistämme materiaalit ideoihin ja ratkaisuihin jotka luovat niistä uutta arvoa.

Suunnittelupalvelu

Sideflow yhdistää tekstiiliteollisuuden sivuvirrat ideoihin, innovatiivisiin yrityksiin ja suunnittelijoihin jotka voivat luoda niille uutta arvoa.

Syntyykö sinun tuotannossasi sivuvirtoja, kuten leikkuuhukkaa, pakanloppuja tai poistotekstiiliä? Tai kenties sinulla on palvelu tai idea niiden hyödyntämiseen? Tervetuloa luomaan uutta kestävää arvoa tekstiiliteollisuuteen kanssamme.

Case Lindström x Mannisto

Eli kuinka työvaatteiden elinkaari sai jatkua Sideflown avulla

Kartoitimme tekstiilipalveluyritys Lindströmin sivuvirtoja suunnitteluprojektin yhteydessä, ja näimme laadukkaassa mutta elämää nähneessä materiaalissa paljon mahdollisuuksia.

Yhdistimme vaatemerkki Manniston omaperäisen lähestymistavan Lindströmin laadukkaaseen materiaaliin. Yhteistyö synnytti uniikit In Progress -tuotteet, joissa käytetyt työvaatteet jatkavat nyt elinkaartaan.

Erittäin laadukkaita työvaatetekstiilejä on edelleen hyödyntämättä, ota meihin yhteyttä jos sinulla on pieni tai suuri luova idea niiden hyödyntämiseen;

Materiaalin hankinta

Voit laittaa meille ostopyynnön alustastamme löytämästäsi materiaalista. Varaamme sen sinulle, ja toimitamme näytteen lopullista ostopäätöstä varten.

Jos et löydä etsimääsi, suoritamme myös ostotoimeksiantoja; kerro meille mitä materiaalia etsit tuotteisiisi, ja pyrimme löytämään sinulle tarpeitasi vastaavat, korkealaatuiset ja puhtaasti ekologisimmat materiaalit.

Myymme materiaalisi

Voit myydä kauttamme tuotantosi sivuvirtaa, kuten leikkuuylijäämää tai pakanloppuja. Tarkistamme tuotteen ja keräämme tarvittavat lisätiedot. Huolehdimme myös sekä näytteiden toimituksesta potentiaalisille ostajille että myydyn materiaalin logistiikasta.

15–30 %tekstiilimateriaalista päätyy hävikkiin jo tuotantovaiheessa.

Mitattavia vaikutuksia

Tuotamme hyödynnettyjen materiaalien ympäristövaikutuksista dataa jota voit hyödyntää viestinnässäsi. Hyödyntämällä materiaalia meidän kauttamme, tarjoamme palvelua joka arvioi vaikutukset esimerkiksi vedenkulutukseen sekä hiilidioksidipäästöihin.

Flow-Tex

Flow-Tex on tuotannoissa syntyvää, neitseellistä sivuvirtaa, ja missiomme on saada se 100 % hyötykäyttöön. Jokainen tuote jossa hyödynnetään sivuvirtoja vie meitä kohti nollahukkaa – pala kerrallaan. Materiaalikaupastamme löydät oman kategorian Flow-Tex-materiaalille, joka on tae puhtaasta, käyttämättömästä materiaalista jonka olemme tarkastaneet.

Kuinka voimme auttaa?