Hävikitön tuotanto

Kartoitamme tuotannossasi syntyvän hävikin silppua myöten, laadimme suunnitelman hävikkien hyödynnykselle, testaamme suunnitelman käytännössä toimivaksi, raportoimme tulokset ja annamme eväitä viestintään.

1. Tekstiilihävikin kartoitus

Jotta saamme kuvan yrityksestäsi, hävikin määrästä ja laadusta ja reunaehdoista, haastattelemme yrityksessäsi henkilöä, jolta löytyy ymmärrys tuotannosta ja hävikistä. Haastattelu tehdään etätapaamisen tai tuotantokäynnin merkeissä.

Kartoitamme mm. mahdollisuudet
A) hyödyntää materiaalia omassa tuotannossanne 
B) päästä materiaalista eroon kannattavalla tavalla.

Näin hyödyt: Saat kattavan, sähköisen yhteenvedon hävikkitilanteestasi, minkä pohjalta löydämme teille sopivimmat ratkaisut hävikin vähentämiseen ja hyödyntämiseen.

Vinkki! Nopeutatte prosessia, kun selvitätte jo hieman etukäteen, millaisia määriä hävikkimateriaaleja tuotannossanne syntyy. Saatte meiltä tilauksen yhteydessä kyselypohjan, joka auttaa selvityksessä. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista. 

2. Suunnitelma hävikkistrategiasta

Selvitämme juuri teille soveltuvia hyödynnystapoja verkostostamme, solmimme tarvittaessa uusia yhteistyökuvioita ja laadimme suunnitelman hävikin hyödyntämiselle. Teemme myös alustavan arvion ehdotettujen toimenpiteiden hyödyistä. Käymme kanssasi suunnitelmat läpi etäpalaverissa ja teemme tarvittaessa muutoksia suunniteltuun. Kun suunnitelma on hyväksytty, siirrymme suunnitelman pilotointivaiheeseen.

Näin hyödyt: Saat tarkan suunnitelman hävikin minimoimisesta ja hyödyntämisestä sekä jatkosuunnitelman pilotista. 

Vinkki! Valitse projektille sitoutunut ja hommasta innostunut vastuuhenkilö (tai mielellään kaksi, jotta projekti etenee silloinkin, jos toinen estyy osallistumasta). Näin projekti pääsee rullaamaan jouhevasti eteenpäin. 

3.1 Suunnitelman pilotointi       

Mikään strategia ei tuota haluttua lopputulosta, ellei sitä toimeenpanna käytännössä. Tässä vaiheessa testaamme suunnitelman ja tarvittaessa teemme siihen muutoksia. Liidaamme, ohjeistamme ja tuemme prosessin osapuolia pilotin jokaisessa vaiheessa, sovitun mukaan. Otamme myös pilotin aikana mielellämme vastaan palautteita, joiden pohjalta voimme kehittää prosessia toimivampaan suuntaan.

Näin hyödyt: Varmistamme prosessin toimivuuden ja rakennamme toimivan ohjeiston. 

Vinkki! Jotta lopullisen strategian toteutus onnistuu arjessa, on tärkeää, että yrityksen henkilöstö osallistetaan pilotointivaiheeseen. Tässä olemme apuna.

Huom. Pilotointivaihe sisältää yhden käynnin kotimaisessa tuotannossa. Jos tuotantonne sijaitsee ulkomailla, sovitaan siitä korvaus erikseen etäisyys huomioiden.

 

3.2 Valmis hävikkistrategia

Lopuksi koostamme saavutetut tulokset ja arvioimme hyödyt vuositasolla. Tuloksia kannattaa hyödyntää vastuullisuusraportoinnissa ja viestinnässä. Lopullinen hävikkistrategia välitetään sähköisesti. Saatte prosessikaavion, tulokset säästetyistä resursseista, arvion pidemmän aikavälin hyödyistä sekä materiaalia viestintään. 

Näin hyödyt: Saat toimivan hävikkistrategian tuotantoosi, mistä saat pitkäaikaista taloudellista hyötyä. 

Vinkki! Voit monistaa tätä strategiaa itsenäisesti uusien tuotteiden/leikkuusuunnitelmien kohdalla tai pyytää meidät apuun. Projektia ei tarvitse aloittaa alusta, kun suurin pohjatyö on jo valmis. Ja hei, kerro myös jos toivot projektista kerrontaa somesisällön muodossa, jutellaan mahdollisuuksista lisää!

 

Kiinnostuitko? Laita viestiä, niin jutellaan lisää.