Tarina Sideflown takana

”Vaatetusmuotoilijan opintojeni aikana kamppailin usein ristiriitaisten ajatusten kanssa alaani kohtaan. Vaatteita tuotetaan maailmassa yli tarpeiden, enkä tahtonut olla edistämässä luonnon resurssien tarpeetonta kulutusta. Toisaalta tunsin paloa alalle. Valmistumisen jälkeen ja keräämäni työkokemuksen myötä sain kuitenkin perspektiiviä tarkastella ristiriitaa ratkaisunäkökulmasta.

Vaatetuotannoissa työskennellessä huomasin, ettei yrittäjillä usein ole resursseja suunnitella ratkaisuja leikkuusta syntyvälle hävikille. Koska hävikkiin sitoutuu rahaa ja luonnon resursseja, yritykset saattoivat ”jemmailla” leikkuuhukan paloja varastojen nurkissa toivoen, että käyttöä materiaalille löytyisi vielä joku päivä. Ajan kuluessa palat rypistyivät, leikkuupinot hajosivat ja tiedot materiaalista katosivat, jolloin hyödyntämisestä tuli lähes mahdotonta ja palat päätyivät lopulta roskiin.

Tästä syntyi ideani hävikkilähtöiseen suunnitteluun. Hävikkiapuani myös tarvittiin, sillä yrityksillä ei ollut aikaa ydinliiketoimintansa pyörityksen ohella ratkaista ongelmaa itse. Näistä havaitun tarpeen lähtökohdista syntyi Sideflow – hävikkimateriaalin tuottajien ja hyödyntäjien verkosto.”

-Kia, CEO-

Yritys

Sideflow on vuodesta 2018 erikoistunut ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä puhtaasti tekstiilituotantojen hävikin vähentämiseen ja välitykseen. Teemme kiertotalouspalveluista ja vastuullisesta materiaalihankinnasta helppoa ja helposti saavutettavaa.

Sijaintimme Suomessa on liikkuva, sillä käymme asiakkaiden tuotannoissa eri puolilla maata ja työskentelemme pääsääntöisesti etänä.

Toimintamme ytimessä on kiertotalousajattelun edistäminen tekstiili- ja vaatetusalalla, minkä takia olemme avoimia uusille yhteistyömalleille ja erikoisillekin ideoille. Ole rohkeasti yhteydessä, ja katsotaan mitä keksimme yhdessä ekologisemman tekstiiliteollisuuden edistämiseksi!

Sideflow Oy
Nordviikintie 545 B
25730 Mjösund
Varsinais-Suomi

Materiaalinäytteet osoitteeseen:
Kia Nyqvist/Sideflow
Nikulanperäntie 66
99870 Inari

Ota yhteyttä

Kia Nyqvist
kia@sideflow.fi / 040 559 9941